ADD-HORMOONCONSULT

Je lichaam in balans

en rust in je hoofd

Op natuurlijke wijze herstellen: minder hormonale klachten,

minder ADD-symptomen en beter slapen

Bij ADD-symptomen MEER hormonale klachten

ADD-symptomen zijn al lastig genoeg om mee te dealen. Als daar ook nog hormonale klachten bij komen, of verergering van ADD door hormonen, kun je je miserabel en verloren voelen. Zeker als je al van alles geprobeerd hebt, maar niets helpt echt. Of misschien heb je het gevoel dat je met iets op de goede weg zit, maar vind je het lastig om te integreren in je dagelijks leven of om vol te houden.

Hormonale klachten NEMEN TOE 

Het probleem met hormonale klachten is dat ze ALTIJD duiden op een hormonale disbalans. Meestal veroorzaakt door verkeerde voeding, beweging of leefstijl. Als je hier niets in verandert, blijft de oorzaak aanwezig en wordt die disbalans groter in de loop van de tijd. Met andere woorden: als je NU niet iets doet om je hormoonbalans te herstellen, verergeren je huidige klachten OP TERMIJN. Of neemt het aantal hormonale klachten toe. En dat wil je niet met de wetenschap dat vrouwen met ADD-symptomen sowieso al meer last hebben van hun hormonen.

  Verlang jij naar:

  • Minder ADD-symptomen?
  • Rust en helderheid in je hoofd?
  • Ontspanning voelen in je lijf?
  • Een goede nachtrust?
  • Een probleemloze (aankomende) menstruatie?
  • Genieten van je pasgeboren kindje?
  • Zonder hormonale klachten de overgang inglijden?

  Ik kan je hierbij helpen  Zonder stimulerende medicatie, zonder anti-conceptie, zonder bijwerkingen. 

  Resultaat & bonus

  Jouw hormonale klachten verminderen of verdwijnen zelfs. Jij kunt op natuurlijke wijze jouw hormonen weer in balans brengen.

  Met als BONUS: ook minder ADD-symptomen en een betere algehele gezondheid. Je voelt eindelijk rust in je hoofd en in je lijf!

  Wat houdt ‘herstel op natuurlijke wijze’ in?

  Hormonen en neurotransmitters zijn beide chemische boodschapperstofjes die jouw lichaam aanmaakt en afgeeft als reactie op ‘iets’ wat jouw lichaam uit balans brengt. Dit ‘iets’ is meestal een tekort, een overschot of een trigger. De boodschapperstofjes worden dan werkzaam tot het tekort of overschot is weggewerkt of tot de trigger verdwijnt en de interne balans terug is. Houdt dit ‘iets’ echter te lang aan, dan wordt jouw systeem ongevoelig voor die boodschapperstofjes. Met als gevolg dat hormonen en neurotransmitters geen effect meer kunnen uitoefenen. Het lichaam kan dan de interne balans niet meer herstellen. Onvoldoende bouwstenen voor die stofjes leidt ook tot balansproblemen. Dit alles geeft onrust in je lijf en brein waardoor hormonale klachten en (verergering van) ADD-symptomen ontstaan. Gelukkig kan je zelf de verstoorde werking van hormonenen en neurotransmitters herstellen, zonder medicatie!

  Bouwstenen en rust in het systeem

  Mijn natuurlijke aanpak is gericht op herstel van de interne balans door:

  • Voeding met bouwstenen voor jouw hormonen en brein
  • Voedingstoffen vermijden die ADD-symptomen triggeren en hormonale disbalans veroorzaken
  • Lichaamsbeweging die jouw brein tot rust en je hormonen in balans brengen
  • Leren ontspannen in een ritme dat jouw brein nodig heeft om te resetten
  • Aanpassen aan het circadiaans (bio-)ritme voor herstellende slaap en hormoonbalans
  • Kruiden en (natuurlijke) supplementen die jouw hormonen en brein ondersteunen
  • Metingen: tekorten opsporen in co-factoren of enzymen die essentieel zijn voor een goede breinfunctie en aanmaak van hormonen.

  Mijn werkwijze verschilt van vrouw tot vrouw

  Iedere vrouw is verschillend. Wat voor de ene vrouw fantastisch werkt, werkt voor de andere vrouw totaal niet. Gelukkig leiden er ook bij vrouwengezondheid meerdere wegen naar Rome. Jouw hormonale klacht of verlangen staat centraal en we onderzoeken wat daarin haalbaar is op basis van wat wel en niet resoneert bij jou. En natuurlijk bespreken we wat jouw behoefte aan begeleiding hierbij is. Zodat jij uiteindelijk minder tot geen last meer hebt van jouw klachten en beter in je vel zit.

  Begeleiding tijdens ADD-hormoonconsulten

  Jij bepaalt wat je van mij nodig hebt in de ADD-hormoonconsulten. Hoe ik je kan helpen om jou gemotiveerd en gefocust te houden tijdens het hersteltraject. De ene vrouw heeft alleen informatie en inzicht nodig, de andere vrouw wil juist graag tips en tools. Of mental support. Of iets totaal anders. We stemmen samen af wat voor jou het beste werkt.

  Gratis intakegesprek (90 minuten)

  Mijn ADD-hormoonconsulten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Ter compensatie daarvan is ons uitgebreide intakegesprek kosteloos, liefst live in Amsterdam. Voor dit gesprek vul je een uitgebreide vragenlijst en twee checklisten m.b.t. hormonen en neurotransmitters in. Na het intakegesprek besluit jij of je de klik voelt om je door mij te laten begeleiden. Die klik voelen vind ik superbelangrijk! En voel je hem niet, dan heeft het je dus alleen tijd gekost.

  ADD-hormoonconsulten: begeleiding o.b.v. herstelplan

  Na het intakegesprek werk ik een persoonlijk herstelplan uit. Hierin staat jouw verlangen en beschrijf ik de stappen die we gaan zetten in het hersteltraject. Je leest vooral ook WAAROM deze stappen nodig zijn, zodat jij makkelijker eet- of leefpatronen kunt veranderen. Het hersteltraject bestaat uit ADD-hormoonconsulten waarin ik je begeleid om te bereiken waar jij naar verlangt. Ik support jou om je gemotiveerd en gefocust te houden. Jij bepaalt zelf gedurende het traject hoeveel consulten je nodig hebt. In Amsterdam of online.

  Tarieven:

  – Intakegeprek (90 minuten): gratis
  – Persoonlijk herstelplan: € 120
  – ADD-hormoonconsult 30 minuten: € 50
  – ADD-hormoonconsult 60 minuten: € 90
  – Telefonisch vragenconsult: € 20 per 10 minuten

  Eventueel gewenste bloed-, speeksel- of urinetesten zijn op eigen kosten.

  Gebruik jij medicatie of hormonale anti-conceptie?

  ADD-medicatie, anti-depressiva en hormonale anti-conceptie houden de verstoring van hormonen en neurotransmitters -en dus jouw interne disbalans- in stand (lees meer in mijn blog). Je kunt daarom alleen resultaten bereiken als je open staat voor het zoveel mogelijk afbouwen van medicatie en een alternatief zoekt voor de pil of spiraaltje als je deze gebruikt. Natuurlijk help ik je hierbij en afbouwen gaat altijd in overleg met de voorschrijvend arts.